Prim kersenbomen geleverd aan Kersenbedrijf SchaepkensPrim kersenbomen geleverd aan Kersenbedrijf Schaepkens

De Prim rassen zijn erg geliefd geworden onder kersentelers vanwege de smaak en hardheid in het vroege segment. Het is bekend dat vroege rassen iets zachter zijn dan de midden en late rassen, maar de Prim rassen voldoen wel aan de vraag naar een harde kers in het vroege segment. Zo heeft ook Kersenbedrijf Schaepkens gekozen om de Prim rassen aan te planten.

Harde kersen vroeg in het seizoen
‘’Eindelijk na 10 jaar wachten krijgen we een harde kers voor in het vroege segment. De Prim rassen lijken veel belovend voor harde kersen vroeg in het seizoen.’’ vertelt Jo Schaepkens enthousiast. Jo vertelt ook dat voor de vroege rassen meestal gekozen werd voor o.a. de Burlat, Bellise en Merchant, maar qua smaak en hardheid voldeden deze niet helemaal aan de wensen van de klant en teler. Een extra bonus is dat de Prim rassen zich beter bewaren dan de traditionele vroege rassen.

Prim zorgt voor een betere klantervaring
De afgelopen decennia was Burlat hét ras waarmee het kersenseizoen begon. Met de komst van de Prim rassen gaat dit waarschijnlijk veranderen. Zo gaat het kersenseizoen bij Kersenbedrijf Schaepkens over twee jaar ook starten met de verkoop van de Prim rassen. De Prim rassen moeten zorgen voor een betere smaakbeleving vroeg in het kersenseizoen. De Prim rassen zijn qua hardheid en bewaarbaarheid beter dan Burlat. Dit zorgt ervoor dat de consument vroeg in het kersenseizoen kan genieten van een harde zoete kers.