Sensordata uit taxi’s en landbouwvoertuigen bron voor proeftuinSensordata uit taxi’s en landbouwvoertuigen bron voor proeftuin

29-06-2017

Het startsein voor het project UCANDATA/SENTRAC begin deze maand met de samenwerkingspartners Van den Borne Aardappelen, Fleuren Boomkwekerij, Abemec, Euphoria, Cabman en Beijer Automotive was het startsein voor de inzet van een vloot taxi's (ca. 500) en landbouwvoertuigen.

Het doel van het project is het creëren van een testlocatie waar gegevens van sondevoertuigen, sensorgegevens van auto's en sensorgegevens van landbouwvoertuigen kunnen worden gecombineerd in een grote open database in de cloud (Vetuda®). Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt voor de ontwikkeling van weer- en verkeerswaarschuwingen, toepassingen voor verkeerscentrales of landbouwtoepassingen voor de precisielandbouw. Partners en potentiële gebruikers kunnen vervolgens gegevens toevoegen, gegevens herstellen en/of diensten ontwikkelen.

Dit project, mede gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie en de provincie Noord-Brabant, zal uiteindelijk leiden tot een internationaal opererend open Big Data platform. In eerste instantie gericht op de automobiel- en landbouwsector, maar binnenkort volgt de logistieke sector.