Primeur: Kersenapp “Fleuren”Primeur: Kersenapp “Fleuren” 24-04-2015
Primeur: Kersenapp “Fleuren” voor grootvruchtige kersenrassen voor de fruitteelt gelanceerd door een van Europa's leidende kersenboomkwekerijen.
Vruchtboomkwekerij Fleuren uit Baarlo wil kersentelers helpen om altijd en overal de actueelste kersen informatie van moderne, grootvruchtige rassen op te kunnen vragen. Naam, vruchtgrootte, bloei en pluktijdstippen, kleur en bestuivingsadvies zijn snel in te zien met de eerste kersenapp. Daarnaast is er bedrijfsinformatie met filmpjes en zijn er social media links te bekijken.

Veelgestelde vragen van kersentelers zijn met deze app in een keer te beantwoorden. Het is moeilijk om bij de, voor veel telers nieuwe teelt van kersen, alle informatie op een rijtje te krijgen. In de boomgaard is het handig om gegevens meteen bij de hand te hebben op de smartphone. Door de specificiteit van de sector is het tot nu toe niet eerder gelukt om een app op de markt te brengen. 

De moderne kersenteelt van grootvruchtige rassen op zwakgroeiende Gisela onderstammen maakt de laatste jaren steeds meer opgang als gezond en rendabel alternatief naast de teelt van hardfruit.
Ook voor de particulier is deze app een leuke aanvulling. De app is een samenwerking tussen Fleuren bv en Square Mobile Business Solutions BV. “Fleuren” is te downloaden op IOS en Android toestellen door te zoeken op “Fleuren”.